Pengendali Utama Blog Keluarga Bahagia

Pasir Gudang, Johor, Malaysia

Informasi KB

SELAMAT DATANG. UNTUK MENDAPATKAN PAPARAN YANG LEBIH BERMUTU, BLOG INI SESUAI DILAYARI MENGGUNAKAN MOZILLA FIREFOX DAN JIKA TERDAPAT KESULITAN, SILA MAKLUMKAN KEPADA KAMI. HARAP MAKLUM.

Info Solat KB

~Ruangan Chit-chat @ KB~

Adakah anda bersetuju, Matematik dan sains diajar dalam Bahasa Inggeris?

Operasi Melamine

Khamis, Disember 18 4 Komentar

Pagi tadi apabila sedang menonton tv, terdapat info sisipan di peti kaca tv yang memberitahu bahawa penggunaan pinggan-mangkuk serta barangan lain yang diperbuat dari milamine amat berbahaya kepada kesihatan. Dengan erti kata lain yang lebih mudah... lebih baik dibuang kerana ia boleh mengakibatkan merebaknya penyakit yang dikaitkan dengan milamine.

Sehubungan daripada itu, pagi tadi isteriku telah membuat satu operasi iaitu mengasingkan pinggan-mangkuk yang diperbuat dripada milamine. Demi keselamatan kesihatan kami sekeluarga, pinggan-mangkuk tersebut dengan rela hati terpaksa dibuang... Entryku pada kali ini lebih kurang sama seperti yang telah dilakukan oleh @liyannuar.... So, anda bagaimana pula?

~Set pinggan-mangkuk diperbuat dari milamine yang terpaksa dibuang..~

Keluarga Bahagia

4 Komentar: to “ Operasi Melamine so far...

  • Rafizah Nordin 18 Disember 2008 9:06 PTG
     

    zam,masa penyakit milamine ni tgh hevoc diperkatakan beberapa bulan lalu,sy mmg dah asingkan sume pinggan mangkuk yg dpbuat dr milemine.tp baru2 ni one of my friend ckp pinggan mangkuk tak de kaitan dgn penyakit tu.jd sy guna semula.huhuhu nampaknya lepas ni kene simpan balik la...zam buang terus ek?

  • Tirana 18 Disember 2008 10:04 PTG
     

    Guna melamine untuk letak bahan-bahan sejuk, ok kot. Yang bahayanya bila letak makanan yang panas dan satu lagi tak boleh guna dalam microwave. Actually bukan melamine aje yang bahaya bila panas, bekas2 plastik lain pun bahaya juga.

  • zam 19 Disember 2008 11:00 PG
     

    Zam>Fizah

    tulah..mula2 baca entry kat blog @liyannuar macam endah tak endah jerr pasal pingganmangkuk milamine yang ade...tpi bila dapt info sendiri dalam tv..tu yang terus packing dan buang.... malas nak fikir 2-3 kali..

    Zam>Tirana

    Yealah sekarang nie macam2 penyakit baru timbul...tanpa kita duga.. nie membuktikan usia dunia yang semakin mengakhri penghujungnya...subhanallah...

  • @LiYaNNuaR 21 Disember 2008 8:33 PTG
     

    cayokk... cayokkk cekgu... jom kita buang melamine yg ada di rumah... sgt bahaya... cegah dari awal...