Pengendali Utama Blog Keluarga Bahagia

Pasir Gudang, Johor, Malaysia

Informasi KB

SELAMAT DATANG. UNTUK MENDAPATKAN PAPARAN YANG LEBIH BERMUTU, BLOG INI SESUAI DILAYARI MENGGUNAKAN MOZILLA FIREFOX DAN JIKA TERDAPAT KESULITAN, SILA MAKLUMKAN KEPADA KAMI. HARAP MAKLUM.

Info Solat KB

~Ruangan Chit-chat @ KB~

Adakah anda bersetuju, Matematik dan sains diajar dalam Bahasa Inggeris?

Keretapi Tanah Melayu (KTM) - Ku Tak Merasa (KTM)

Sabtu, Disember 27 1 Komentar

Tut...Tut....Tut...Tuttttttttttttt.....

Hehehehehe... begitulah agaknya bunyi keretapi bila membunyikan honnya. 'Keretapi Tanah Melayu Ku Tak Merasa (KTM2x)' ~ Saya bukannya tidak pernah langsung naik keratapi, sepanjang umur hendak masuk 36 tahun ini... cuma sekali sahaja saya merasa menaiki keratapi. Itupun seingatku pada tahun 1983 (agak-agaknyalah....).

Kalau dah aku sebagai ketua keluarga hanya sekali menaiki keratapi, apatah lagi anak-anakku.... memang tidak pernah lansung.... Yang menyedihkan emaknya pun tidak pernah merasa menaiki keretapi.... hehehehehe....

~Destinasi KTMku esok JB-Gemas~

Justeru itu, petang tadi saya telah pergi ke stesyen keretapi Johor Bahru. Apa lagi tujuan ke sana kalau tidak membeli tiket keretapi. Ya.... sebanyak 7 keping tiket telahku beli untuk perjalanan esok (Ahad/28 Disember 2008) dari stesyen keretapi Johor Bahru ke stesyen keretapi Gemas. Bertolak dari Johor Bahru ke Gemas pada jam 0600. Sebenarnya saya ingin anak-anak menimba pengalaman bagaimana suasana ketika menaiki keretapi. Kata orang biar mereka tidak jakun.... atau tidak mengambil masa terlalu lama untuk menikmati pengalaman menaiki keretapi sepertiku.. emak dan ayahnya...

~7 Keping tiket JB-Gemas.... semuanya RM 50.00/kelas ekonomi~

~Suasana dalam koc yang dinanti-nantikan.....~

Bukan anak-anak saja tidak sabar hendak merasa suasana berada di dalam koc esok.... saya dan isteri juga akan menjadikan perjalanan ini untuk menambahkan ikatan kekeluargaan di antara kami. Semoga esok semuanya berjalan lancar...... insyaallah... Amin.

Keluarga Bahagia

1 Komentar: to “ Keretapi Tanah Melayu (KTM) - Ku Tak Merasa (KTM) so far...