Pengendali Utama Blog Keluarga Bahagia

Pasir Gudang, Johor, Malaysia

Informasi KB

SELAMAT DATANG. UNTUK MENDAPATKAN PAPARAN YANG LEBIH BERMUTU, BLOG INI SESUAI DILAYARI MENGGUNAKAN MOZILLA FIREFOX DAN JIKA TERDAPAT KESULITAN, SILA MAKLUMKAN KEPADA KAMI. HARAP MAKLUM.

Info Solat KB

~Ruangan Chit-chat @ KB~

Adakah anda bersetuju, Matematik dan sains diajar dalam Bahasa Inggeris?

Raya: 1 Syawal

Rabu, Oktober 1 1 Komentar

Alhamdulillah.. 1 Syawal telah dilalui dengan penuh kesyukuran kehadrat Allah SWT. Pagi-pagi lagi aku dan anak-anak telah bersiap mengenakan baju raya. Selesai menunaikan sembahyang sunat Aidilfitri, kami sekeluarga menjamu selera juadah raya iaitu ketupat, rendang ayam dan daging, ayam masak kari serta kuah lodeh. Menyelerakan sungguh. Selesai makan bersama, upacara bermaaf-maafan sesama seisi keluarga berlangsung. Itulah tradisi apabila syawal menjelma sambil diselitkan sessi bergambar.

Agenda seterusnya kami berkunjung ke rumah adik-beradik, sanak-saudara serta jiran-jiran lama di kampung. Anak-anak penat keletihan bergerak ke satu tempat ke satu tempat. Walaupun penat mereka berasa gembira apabila mendapat duit raya.

Posing bersama kereta kesayangan sebelum pergi menunaikan sembahyang hari raya.
Pose istimewa bersama isteri tercinta....
Bersama anak-anak tercinta....
Majlis bermaaf-maafan selepas bersembahyang hari raya..

Suasana yang paling dinanti-nantikan oleh anak-anak....... untuk menjadi Orang Kaya Baru (OKB) iaitu menerima duit raya.

Menziarahi pusara bonda tercinta.. Allayarhamah Hajjah Mastiah Binti Haji Ahmad.

Keluarga Bahagia