Pengendali Utama Blog Keluarga Bahagia

Pasir Gudang, Johor, Malaysia

Informasi KB

SELAMAT DATANG. UNTUK MENDAPATKAN PAPARAN YANG LEBIH BERMUTU, BLOG INI SESUAI DILAYARI MENGGUNAKAN MOZILLA FIREFOX DAN JIKA TERDAPAT KESULITAN, SILA MAKLUMKAN KEPADA KAMI. HARAP MAKLUM.

Info Solat KB

~Ruangan Chit-chat @ KB~

Adakah anda bersetuju, Matematik dan sains diajar dalam Bahasa Inggeris?

Part 1: Suasana Rumah Terbuka Hari Raya

Ahad, Oktober 12 0 Komentar

Semalam (Sabtu) tanpa membuat perancangan dari awal aku dan keluarga telah menganjurkan rumah terbuka hari raya. Perancangan untuk menjemput sebahagian kecil rakan-rakan sekolah dan jiran berdekatan telah diutarakan pada pagi Jumaat oleh isteri tersayang. Pada mulanya agak keberatan hendak membuat majlis tersebut sebab tidak pasti lagi program pada hari sabtu hendak ke mana. Sebenarnya pada hari tersebut aku sendiri dijemput oleh rakan lama ke majlis rumah terbukanya, tapi tidak mengapalah.... raya sebulan... lain kali aku boleh pergi ke rumahnya.. Insyaallah.. kepada Fusi Salim, maaf tidak dapat hadir ke rumah semalam...


Mee kari menjadi menu utama kami untuk menjamu rakan-rakan dan jiran-jiran yang dijemput selain sedikit kuih-muih dan buah tembikai sebagai 'pencuci mulut'. Sementara air oren menjadi pilihan. Majlis rumah terbuka kami bermula jam 11.00 pagi hingga 5.00 petang.


Ramai juga jiran yang datang bersama keluarga masing-masing. Begitu juga dengan rakan-rakan sekolah juga datang memeriahkan majlis tersebut. Kepada yang sudi datang kami sekeluarga dari blog Keluarga Bahagia mengucapkan berbanyak terima kasih di atas kunjungan kalian. Semoga ikatan silaturrahim sesama kita semakin erat terjalin. Jika terdapat kesalahan dan kekurangan di dalam penganjuran majlis tersebut, harap di maafkan.

Keluarga Bahagia